Ste naveličani suhe kože in gubic, lomljivih las in krkih nohtov? Si želite poskrbeti za svoje sklepe in kosti?

Rešitev je v kolagenu! Kolagen je eden izmed najpomembnejših gradnikov našega telesa. S staranjem se njegova naravna proizvodnja zmanjšuje, kar lahko privede do izgube elastičnosti kože, nastanka gub ter slabšega zdravja sklepov in kosti.

Ostanite z nami in izvedite, kako ga nadomestiti!

Lepa in zdrava koža, lasje in nohti so ključ do dobre samopodobe

“Kolagen je najpomembnejša molekula, da se v svoji koži, nohtih, laseh in sklepih dobro počutimo. Odločila sem se za vegansko različico kolagena, ker nasprotujem uboju živali zaradi pridobitništva človeka, še posebej, kadar to ni nujno. Pri razvoju formule sem analizirala formulo človeškega kolagena in njegove gradnike, aminokisline. Vegan Collagen Activator tako po sestavi posnema formulo človeškega kolagena, dodali pa smo mu še ključne vitamine in minerale za kožo, lase, nohte in sklepe.”

Dr.med.zn. Mateja Štempelj, ustanoviteljica podjetja Almadea

almadea

Kolagen je kot lepilo, ki vse drži skupaj

kolagen

Kolagen je najbolj razširjena beljakovina v telesu, sestavljena iz osnovnih gradnikov – aminokislin. Predstavlja približno 30% vseh beljakovin v telesu.

Je glavni gradnik kože, mišic, kosti, kit ter drugih vezivnih tkiv, najdemo pa ga tudi v krvnih žilah in črevesni sluznici.

Poznamo 28 vrst kolagena, ki jih najdemo na različnih mestih v telesu – razlikujejo se po urejenosti molekul in po tem, kakšne naloge opravljajo.

5 glavnih tipov kolagena: 

 • Tip I, ki predstavlja 90 % kolagena v telesu. Skrbi za zagotavljanje strukture kože, kosti, kit in vezi.
 • Tip II, ki ga najdemo v elastičnem hrustancu, ki zagotavlja podporo sklepom.
 • Tip III, ki se nahaja v mišicah, arterijah in organih.
 • Tip IV, ki gradi plasti kože.
 • Tip V, ki je v očesni roženici, nekaterih plasteh kože, laseh in tkivu posteljice.

Glavna naloga kolagena je zagotavljanje strukture, moči in podpore v telesu. Ko je naša koža mlada in vitalna, se ponaša s kar 80 % kolagena, ki deluje kot trdna opora, ki ohranja čvrstost in elastičnost.

Ostale vloge kolagena pa so še:

• pomoč pri nastajanju fibroblastov v dermisu (srednji plasti kože), ki pomagajo pri rasti novih celic,
• sodelovanje pri nadomeščanju odmrlih kožnih celic,
• zagotavljanje zaščitne prevleke za organe,
• pomoč pri strjevanju krvi.

kolagen

Upad kolagena - proces, ki ne vpliva samo na kožo

S staranjem telo proizvaja manj kolagena, obstoječi kolagen pa hitreje razpada. Že po 20. letu začnemo izgubljati lasten kolagen v telesu, in sicer 1 % letno.

Staranje škodljivo vpliva na vezivno tkivo v koži, zaradi česar se zmanjšuje količina elastinskih in kolagenskih vlaken. Posledično kožno tkivo oslabi in izgubi svojo celovitost, koža pa postane suha in ne more zadržati dovolj vlage. Zaradi upada kolagena se sčasoma zmanjšuje tudi debelina kože, kar vpliva na pojavnost drobnih linij in gub.

Upad kolagena ne vpliva le na kožo, temveč tudi na številne druge dele telesa. Znaki, da vaše telo proizvaja manj kolagena, se kažejo tudi v:

 • bolj krhkih nohtih,
 • tanjših in bolj lomljivih laseh,
 • krčih in bolečinah v mišicah,
 • manj prožnih kitah in vezeh,
 • bolečinah v sklepih ali osteoartritisu zaradi obrabljenega hrustanca,
 • izgubi gibljivosti zaradi poškodb ali togosti sklepov.

Katere življenjske navade škodujejo kolagenu?

kolagen
 • Kajenje. Vsi vemo, da kajenje škoduje našemu zdravju, toda ali ste vedeli, da škoduje tudi proizvodnji kolagena? S kajenjem v telo vnašamo škodljive snovi, kot je nikotin, ki preprečujejo dotok kisika in hranilnih snovi v kožo. Kajenje zmanjša sintezo kolagena in močno poveča aktivnost razgradnje kolagena v koži.
 • Prehrana z visoko vsebnostjo sladkorja. Med t.i. procesom glikacije se sladkor veže na kolagen in druge beljakovine – ta vezava povzroči tvorbo glikacijskih končnih produktov (AGEs), ki lahko poškodujejo strukturo kolagena. To vodi v zmanjšano elastičnost kože in povečan nastanek gub.
 • Izpostavljenost sončni svetlobi. Preveč sončne svetlobe zmanjšuje tvorbo kolagena in povzroča njegovo hitrejšo razgradnjo. Izogibajte se pretirani izpostavljenosti soncu in vedno uporabljajte zaščito pred soncem (SPF 30 ali več), ko ste zunaj.

Razlogi, zakaj začeti jemati kolagen

Upočasni staranje kože: S staranjem naše telo proizvaja manj kolagena, kar vodi v izgubo elastičnosti in pojavnost gub. Vendar pa je več študij pokazalo, da lahko dopolnila, ki vsebujejo kolagen, upočasnijo staranje kože – zmanjšujejo gube in suhost kože.

Lajša bolečine v sklepih: Kolagen pomaga vzdrževati hrustanec, ki ščiti naše sklepe. Ker se količina kolagena v telesu s starostjo zmanjšuje, se povečuje tveganje za razvoj degenerativnih bolezni sklepov, kot je osteoartritis. Nekatere raziskave so pokazale, da lahko jemanje kolagena pomaga izboljšati simptome osteoartritisa in na splošno zmanjša bolečine v sklepih.

Pripomore k večji gostoti kosti: S staranjem postanejo vaše kosti manj goste in bolj krhke, zato se lažje zlomijo in dlje časa celijo. Po raziskavah lahko vsakodnevno jemanje kolagena pripomore k večji gostoti kosti in upočasni proces staranja, zaradi katerega kosti postanejo krhke.

Izboljša zdravje srca: Kolagen pomaga ohranjati obliko naših arterij in krvnih žil. Če nam kolagena primanjkuje, lahko naše arterije oslabijo. Krhke žile povečajo tveganje za aterosklerozo, ki lahko privede do srčnega infarkta ali možganske kapi. Študija, opravljena na zdravih ljudeh, je pokazala, da kolagen ohranja arterije bolj zdrave in pomaga zmanjšati tveganje za aterosklerozo.

Pomaga pri močnejših nohtih: Študija na skupini žensk je pokazala hitrejšo rast nohtov in manj zlomljenih ali zdrobljenih nohtov po samo 4 tednih vsakodnevnega jemanja prehranskega dopolnila s kolagenom.

kolagen

Collagen Activator: kolagen, ki resnično deluje!

Collagen Activator je rastlinska alternativa kolagena s 14 aminokislinami ter 11 vitamini in minerali.

 • Za vitalno in zdravo kožo, lase in nohte.
 • Prispeva k zdravju sklepov, srca in kosti.

Človeški kolagen je sestavljen iz osnovnih gradnikov – aminokislin. Collagen Activator je edini, ki vsebuje 14 aminokislin v enakem razmerju in količinah, kot jih vsebuje človeški kolagen. Zato lahko tvori optimalne količine kolagena, ki jih potrebujemo za lepo kožo, močne lase in čvrste nohte.

V primerjavi s samo molekulo kolagena so aminokisline mnogo manjše – to jim omogoča enostavnejšo in učinkovitejšo absorpcijo ter ciljno nalaganje na mesta, kjer jih naše telo najbolj potrebuje.

Živalski kolagen mora telo najprej razgraditi na peptide in aminokisline – šele nato se lahko tvori človeški kolagen. Ker živalski in človeški kolagen nimata enake sestave, se iz živalskega kolagena ne more tvoriti optimalna količina človeškega kolagena.

Vegan Collagen Activator vsebuje 11 ključnih vitaminov in mineralov v optimalnih odmerkih, ki jih telo potrebuje za lepoto in zdravje kože, nohtov in las.

Izdelek ne vsebuje glutena, laktoze, sladkorja in umetnil sladil ter barvil. Je 100 % veganski in primeren tudi za nosečnice ter doječe matere.

Samozavestna v svoji koži
★★★★★

Zagotavlja vse aminokisline, potrebne za proizvodnjo telesu lastnega kolagena in 11 ključnih vitaminov in mineralov.

26,80 €

20-dnevna zaloga

1x

OPTIMALNI REZULTATI

42,88 € -20 % 53,60 €

40-dnevna zaloga

2x
56,28 € -30 % 80,40 €

60-dnevna zaloga

3x
Brezplačna dostava

v 1-2 delovnih dni